تره

تره و خواص آن 


فارسی آن گنونا و در گیلان کوارگونید گفته می شود. نوع شیرین و مفید آن در کردستان با نام کیلافه است. والک از این خانواده است. از خانواده پیاز راسته مارچوبه سانان و تیره نرگسیان است.

جوشانده آن بازکننده صداست و برای درمان زکام و سرفه، لارنژیت و برونشیت و التهابات دستگاه تنفسی به کار می رود. 

کوبیده شده آن جهت تسکین نیش زنبور مفید می باشد.

مالیدن برگ آن با سرکه بر پیشانی خون دماغ را بند می آورد.

ارامنه به خوردن آن علاقه زیادی دارند.

خوردن خام آن پاک کننده کیسه صفرا می باشد.

کمک به هضم غذا می کند.

ملین طبع است و از قولنج جلوگیری می کند.

خوردن آن بعد از طعام مانع ترش کردن غذا می شود.

ریختن آن در آش جو برای درمان تنگی نفس توصیه می شود.

گرد خشک شده آن مصلح خون جمع شده در معده است.

برای معالجه امراض جلدی نافع است.

دارای پنی سیلین است.

زیاده روی در خوردن آن باعث تاریکی چشم و فساد لثه و دیدن خواب آشفته می شود.

اگر کارد را با آن آب دهند، دیرتر کند خواهد شد.



تعداد بازدیدکنندگان:1547
تاریخ بارگذاری:1394/10/24

کلمات کلیدی

9